TD journalistiek & communicatie  
 
 

tekstschrijven
journalistiek
tekst bewerken
en verder
    nieuw

De 'en verder'-pagina en overzichten van geschreven teksten zijn er nog niet. Ik werk hieraan wanneer mogelijk en doe mijn best de site af en toe te vernieuwen. Blijf dus kijken.

De laatste updates:

7 juli 2014
Vanaf oktober geef ik in Deventer op woensdagavond cursussen: Persbericht/nieuwsartikel, Interview, Reportage en Webtekst. Vanaf februari geef ik ze opnieuw in Apeldoorn op maandagavonden en in Lochem op woensdagavonden.

22 december 2013
Wegens succes op herhaling: de cursussen nieuwsartikel / persbericht, interview, reportage en webteksten

3 september 2013
Om nieuwe ervaring op te doen en omdat het leuk is kennis en ervaring te delen, geef ik dit najaar vijf korte cursussen over journalistiek schrijven: nieuwsartikel / persbericht, interview, reportage, recensie en webtekst.

20 september 2011
Ook mijn schrijfbedrijf doet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als vrijwilliger schrijf ik persberichten en nieuwsbrieven voor de Stichting Schooltuinen Deventer. Een geweldig initiatief.

3 april 2010
Terwijl ik werk aan een nieuwe website toch even een update. Het was hard nodig. Sinds een aantal dagen sta ik op LinkedIn. En ik vond een goede taalkundige site over spatiegebruik die ik graag deel.

17 december 2008
Veel geschreven voor de gemeente Zwolle dit jaar. Leuk, omdat ik er ben opgegroeid en er nog steeds graag kom. Twee van mijn artikelen in het personeelsblad van de gemeente heb ik aan deze website toegvoegd, over vergrijzing en hardlopen.

16 augustus 2008
Lastig hoor, een website bijhouden. Gelijk goed aangepakt dit keer met een geheel nieuwe rubriek: arbeidsmarkt. Met gelijk twee nieuwe artikelen over ISO 9001 en opleidingen in de flexbranche.

23 november 2007
Een hele nieuwsbrief over de ontwikkelingen op het platteland van Deventer. Mét foto's van mijn hand. Althans het leeuwendeel ervan. Een erg leuke opdracht van augustijn/communicatie.

27 juni 2007
Leuk om te doen: portretten schrijven. Voor te voet schrijf ik een aantal voor de serie Wandelcoryfeeën. Hier het verhaal van Gooitzen Ykema, recordhouder op de Elfstedentocht, en Henk Masselink, routemaker van de Apeldoornse Vierdaagse.

19 juni 2007
Eindelijk weer wat nieuws. Een link naar Helder Haags. En het wordt tijd voor een kopje 'Deventer': twee verhalen voor Deventer Watanders, over sloeproeien en over flamenco in de Rozenfabriek.

6 februari 2007
Inmiddels mocht ik tweemaal een rubriek met wandeling langs de lokale trots van een achterstandbuurt schrijven. Malburgen in Arnhem was de eerste, het Amersfoortse Soesterkwartier volgt later.
10 januari 2007
Een rubriek met de beoordeling van pleisterplaats voor wandelaars en anderen Herberg Molencaten. Ondertussen denk ik na over hoe ik sneller en vaker teksten kan toevoegen.

23 november 2006
Omdat het zo'n mooi integratieprojectproject is geweest, het hele boekje over Doe Mee in Zwolle op de site. Teksten en foto's en opmaak. Het was geweldig om hieraan mee te werken.

20 november 2006
Met plezier presenteer ik een nieuwe link, naar opdrachtgever en collega-ondernemer Petra Augustijn van augustijn/communicatie. Zie hier een ervaren en all round communicatiebureau, sterk in advies en uitvoering.

7 november 2006
Vanaf januari is het WNT, hét wetenschappelijke woordenboek van het Nederlands, gratis online te raadplegen. De link staat er alvast.

26 oktober 2006
Twee handige links: om bestandenlijsten te printen en om te ontdekken hoe lezers verschillende lettertypen ervaren.

2 oktober 2006
Vlijtig bestudeer ik Photoshop. Tussen de bedrijven door, want het werk ligt niet stil. Zo verstrijken zomaar twee maanden. De hoogste tijd dus voor een paar nieuwe artikelen: over indoor skatepark Burnside en, leve de afwisseling, over flexibel werken (werkt dat?).

2 augustus 2006
Een tip van de computerlijst van Women on the Web leidt tot een nieuwe link: www.MijnHomepage.nl én tot het installeren van RSS-feed. Vanaf nu automatisch bericht wanneer ik teksten toevoeg.

15 juli 2006
Op een zondag maakte ik een rondwandeling bij Voorst. Doel: een wandelverhaal voor het lokale vrouwenblad Vrouw in de Regio. Het resultaat staat nu op de site te lezen: Boer zoekt wandelaar.

9 juli 2006
Bij Digital Port in Rotterdam deed ik twee workshops over website- en zoekmachineoptimalisatie. Ik heb de site hierop zoveel mogelijk aangepast. Op naar de nummer 1 notering bij Google ;-)

20 juni 2006
De eerste links staan op de site. En er is een voorproefje van vrij werk te lezen: mijn eerste stukje fictie. Een hele gebeurtenis voor deze verstokte non-fictieschrijver.
    LINKS

 CONTACT

 COPYRIGHT
 
 
home